5 stvari koje mora znati svaki početnik u teretani

 • 5 stvari koje mora znati svaki početnik u teretani
 • 5 stvari koje mora znati svaki početnik u teretani
 • 5 stvari koje mora znati svaki početnik u teretani
 1. Postavljanje realnih ciljeva

Verovatno najveća greška zbog  koje veliki broj vežbača početnika odustaje od treninga nakon samo nekoliko meseci je postavljanje nerealnih ciljeva. Razumemo, u početku ćete biti frustrirani, teretane su pune momaka koji su upornim treningom iskleksali svoja tela skoro do savršenstva, ali zapamtite da niko od njih to nije postigao za 3, 6 ili 10 meseci. Postaviti  za cilj izgled Ramba u samo nekoliko kratkih meseci je suludo i  odraziće se veoma loše po vaš trening i psihu, a krajnji rezultat je odustajanje od treninga. Zapamtite vaš jedini protivnik u teretani  nalazi se u ogledalu,a to ste vi sami. Jedan cilj mora da postoji, svaki sledeći trening mora biti odrađen bolje od prethodnog, sa istom željom koju ste imali kada ste prvi put kročili u teretanu.

 1. Neka trening bude vaša obaveza

Volite trening i trening će voleti vas. Ne dozvolite da brigu o vašem odlasku na trening preuzme vaša psiha i   već poznato “sutra”.  U slučaju da niste povređeni i da ste potpuno zdravi, trening mora biti odrađen po svaku cenu, izgovori su za slabiće. Zapamtite najgori mogući trening je onaj koji nije odrađen. Uspeće odlučni, uporni i dosledni. Upornost = Uspeh.

 1. Moć volje

Svaki trening je jedinstven i poseban doživljaj za sebe. Dešavanja tokom dana, raspoloženje, nivo energije i stres će sigurno u velikoj meri uticati na intenzitet vašeg treninga. Pred sam odlazak na trening naoružajte se se entuzijazmom, pozitivnim stavom i energijim u što većoj meri. Ovakav pristup će vam pomoći da odradite jak trening, nakog kog ćete se osećati sjajno.

 1. Odabir odgovarajućeg trening programa

Jedna od najvažnijih stvari u skladu sa vašim krajnjim  ciljem jeste odabir odgovarajućeg programa po kom ćete trenirati. To ćete uraditi tako sto ćete potražiti  stručnu pomoć ili jednostavno sami odrediti trenutno  stanje i formu u kojem se telo nalazi. Od toga  i od  cilja kome težite zavisi da li ćete se odlučiti za program koji će, povećati mišićnu masu i snagu, podstaći gubitak kilograma, poboljšati  kondiciju, definiciju i izdržljivost,  i slično. Trenirajte pametno.

 1. Stvari koje trening čine efikasnijim

Koncentracija tokom treninga, učiniće trening efikasnijim. Klonite se svih onih stvari koje vam odvlače pažnju, narušavaju koncentraciju i skidaju fokus sa mišićne partije koju trenirate. Izbegavajte duge pauze između serija, kao i  preterano dugu konverzaciju sa ostalim vežbačima,  ni u jednom trenutku ne zaboravite na ono zbog čega ste zapravo došli na trening. Skoncentričite se što je bolje moguće  na pravilno izvodjenje i disanje tokom izvođenja svake vežbe. Još jedan od saveta je, da ako je to ikako moguće ne trenirate sami već da imate takozvanog ,,sparing partnera“ sa kojim ćete se uzajamno pomagati i bodriti tokom treninga. Izbegavajte dokazivanja pred ostalim vežbačima i podizanje znatno većih težina od onih sa sa kojima niste u stanju da izvedete određeni broj pravilno izvedenih ponavljanja. U suprotnom velika je verovatnoća da ćete doživeti neku ozbiljniju povredu.

Ne zaboravite

 • Postaviti kratkoročne i dugoročne ciljeve i nikako ne odustajte
 • Trenirajte celo telo, nikako ne izbegavajte trening donjeg dela tela
 • Trenirajte 4-5 puta nedeljno
 • Uskladite ishranu i odmor sa programom za koji ste se odlučili
 • Neka volja bude najveća pokretačka snaga koja će vas dovesti do uspeha
 • Budite uvereni da će primena ovih principa proizvesti željene rezultate

KO HOĆE, NAĐE NAČIN. KO NEĆE, NALAZI IZGOVOR !

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

blog lam dep | toc dep | giam can nhanh

|

toc ngan dep 2016 | duong da dep | 999+ kieu vay dep 2016

| toc dep 2016 | du lichdia diem an uong

xem hai

the best premium magento themes

dat ten cho con

áo sơ mi nữ

giảm cân nhanh

kiểu tóc đẹp

đặt tên hay cho con

xu hướng thời trangPhunuso.vn

shop giày nữ

giày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thonmau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ